Glossary

Mød vores ædelsten

At Maanesten we believe that the material’s energy and qualities can helps enhance your inner strenght.

Turkis

Venskab Energi Renhed

En sten for renselse. Den hjælper på evnen til at finde en løsning. Er desuden et symbol på venskab. Turkisens overflade er meget påvirkelig, og den kan optage vand og gasser. Rens den derfor med en opvredet klud og tør den omhyggeligt omgående bagefter. Pas på vand og sæbe omkring turkisen.

Turmalin

Ro Medfølelse Lykke

Turmalin er en sten for kærlighed, medfølelse, healing af følelser og selvomsorg. Den beroliger og skaber harmoni. Rens stenen med lunkent vand og mild sæbe. Fjern omhyggeligt sæberesterne med vand, og tør efter med en fnugfri klud.

Tigerøje

Klarsyn Mod Fokus

Det ligger nærmest i navnet, at tigerøje øger din skarpsindighed og hjælper dig med at holde fokus. Den giver bedre blik for de små detaljer og skaber et mere klart syn både på verden og dig selv. Rens med mild sæbe og lunkent vand. Skyl og tør stenen grundigt og forsigtigt efterfølgende, så den ikke optager sæberester.

Solsten

Held Vitalitet Originalitet

Stenen for held og lykke. Den renser alle negative energier og lader dit virkelige jeg skinne igennem med glæde. En stærk sten, der forstærker vitaliteten med fornyet energi. Solsten står for originalitet og uafhængighed. Rens stenen med lunkent vand og mild sæbe. Skyl efter med vand, og tør omhyggeligt med en fnugfri klud. Hold solstenen væk fra høje temperaturer. Farven påvirkes dog ikke af sollys som mange andre sten.

Serpentin

Tålmodighed Reflektion Balance

Det siges, at den frem for alt modvirker negativitet og konflikter og skaber en bedre harmoni og balance. Den virker beroligende og giver mere tålmodighed og bruges især til meditation og refleksion. God til nye begyndelser. Rens med mild sæbe og lunkent vand. Skyl og tør stenen grundigt efterfølgende, så den ikke optager vand- og sæberester.

Rosa Kvarts

Kærlighed Håb Mod

Kærlighedens sten. Den lyserøde kvarts symboliserer håb og fjerner usikre tanker omkring fremtiden. Skal du bruge ekstra styrke, vitalitet og mod til at komme frem i livet, hjælper denne sten. Den står for kærlighed, ro, harmoni, tilgivelse, lindrer hjertesorg og styrker selvværdet. Rens stenen i lunkent vand med mild sæbe. Rens efterfølgende med rent vand, og tør den omhyggeligt.

Prehnit

Drømme Balance Kærlighed

Står for ubetinget kærlighed. En sten, der bringer ro og orden i livet, en feng shui-sten, der hjælper med at organisere og rydde op i både fysisk og følelsesmæssig unødvendig bagage. En sten for at drømme og huske. Rens stenen med lunkent vand og mild sæbe og evt. en blød børste. Tør den omhyggeligt. Vær opmærksom på, at jo længere tid en prehnit er udsat for luft, des mere vil farven falme over tid. Det er stenens natur.

Peridot

Harmoni Beskytter Held

En sten fyldt med energi, der åbner hjertet og tiltrækker velstand, held og harmoni i familien. Den er blevet brugt som en beskyttende amulet mod onde ånder og mørk magi. Rens stenen med lunkent vand og mild sæbe. Rens den efterfølgende med rent vand, og tør den omhyggeligt. Pas på høje temperaturer omkring stenen, det kan gøre den mat.

Opal

Frihed Uafhængighed Selvværd

Står for spirituel healing. Den løsner spændinger og bringer ro. Den anbefales til dig, der har mange bekymringer. Den styrker selvtilliden. Opaler er delikate sten. Rens den i lunkent vand med mild sæbe. Tør den omhyggeligt. Skal stenen opbevares over en længere periode, er det en god idé at svøbe stenen i en bomuldsklud med et par dråber vand, så den ikke mister sin fugtighed.

Kunzit

Glæde Emotionel Renhed

Fra lys lyserød til mørk violet er kunziten en smuk, feminin sten. Den er ofte kaldt en sten for følelserne, da den forbinder hjertet med sindet. Dens energi er ren og fuld af glæde. Vær ekstra forsigtig med den skrøbelige kunzit, der trods sit hårde ydre let kan krakelere og miste farven. Det kræver derfor en vis pleje at beholde stenen hel og fin. Rens stenen med lunkent vand og meget mild sæbe. Rens og tør den omhyggeligt. Opbevar stenen langt væk fra direkte sollys et mørkt og køligt sted i en blød opbevaringsæske

Ferskvandsperle

Visdom Uskyld Tillid

Hjælper med at balancere kroppen i forhold til månens faser og forbinder mennesket med den naturlige verden. Perler symboliserer uskyldighed og tillid, de forstærker integritet, sandhed, visdom og ærlighed. Rens perlen med lunkent vand på en opvreden klud, og tør den efterfølgende med en tør klud. Opbevaringen bør være uden for direkte sollys og høj varme, som kan udtørre perlen.

Diamant

Troskab Kærlighed Sandhed

Diamanter står for evighed og kærlighed, et symbol på det ægte, lyset, livet, troskab og forpligtigelse. Diamanter har spillet en kæmpe rolle både historisk og kulturelt på grund af deres usammenlignelige skønhed. Rens diamanten ved at opløse et par dråber mild sæbe i en skål med lunkent vand. Placer smykket heri omkring 10 minutter. Diamanten kan børstes forsigtigt med en blød børste, men pas på med at ridse guldet omkring den. Skyl smykket, og tør omhyggeligt efter med en blød klud.

Citrin

Energi Selvtillid Gåpåmod

Navngivet efter sin farve er denne gule kvartssten en positiv energibombe. Den siges at fjerne negativitet og styrker glæden, entusiasmen og selvtilliden. Den bruges især som en hjælpende hånd til eksamener eller i sorgsituationer. Nok kaldes den solens sten, men citrin falmer i direkte sollys, så begræns dette så vidt muligt. Rens stenen med en lille smule mild sæbe, lunkent vand og en blød børste. Rens omhyggeligt sæben af stenen.

Karneol

Lykke Styrke Transformation

Mennesket har brugt karneol i tusindvis af år helt tilbage til Mesopotamien, civilisationens vugge. Den har været brugt som lykkeamulet for rejsende og som hjælper i livets overgange fra barn til voksen, voksen til gammel og som amuletten på den sidste rejse ind i dødsriget for en sikker genfødsel. Karneol er et energiredskab uden lige, den kanaliserer lys, liv og styrker de fysiske kræfter. Rens stenen i lunkent vand med mild sæbe. Rens den efterfølgende i vand, og tør den omhyggeligt.

Blå Aventurin

Forandring Balance Fremskridt

Hjælper med at bryde gamle vaner og etablere nye, bedre af slagsen. Siges at lægge et solidt fundament for et mere positivt og bæredygtigt liv uden de laster, der tynger dig. Rens med mild sæbe og lunkent vand. Skyl og tør stenen grundigt og forsigtigt efterfølgende, så den ikke optager vand- og sæberester.

Ametyst

Heling Kærlighed Positivitet

Ametysten indeholder enorme kræfter. Den har en rensende, beroligende energi og styrker tillid og ynde. Den er kendt for at have helende egenskaber og beskytter mod negativ energi ved at åbne hjertet for kærlighed og tolerance. Rens stenen med varmt vand og mild sæbe. Pas på høje temperaturer, der vil ændre stenens farve. Opbevar den ikke i direkte sollys, da strålerne ændrer stenens glans, og for meget sollys vil gøre stenen mat.

Blonde Agat

Kommunikation Selvtillid Styrke

Skal du holde en vigtig tale, eller har du brug for at formulere dig bedre, er det den smukke blondeagat, du skal have fat i. Den styrker kommunikationen og hjælper den, der har svært ved at tage ordet eller få sagt noget svært. Pas på den fine farve ved at undgå for meget direkte sollys, og vær forsigtig, når stenen renses i lunkent vand og mild sæbe.

Akvamarin

Sandhed Ro Lykke

Besidder havets kræfter. Dens latinske navn er ’aqua marinus’, som betyder ’havets vand’ og refererer til sin blågrønne farve. Tidligere troede man, at stenen var forbundet med havfruer, og den blev brugt som lykkeamulet af sømænd. Den beroliger og renser og forstærker sandheden og tilliden. Hvis den trænger til en opfriskning, er det bedst at bruge lunkent vand og mild sæbe og bruge en blød børste fx en tandbørste til rens. Det får akvamarinen skinnende igen.

Månesten

Klarhed Intuition Indsigt

De gamle romere troede på, at månesten bestod af månens stråler i fast form. En vidunderlig, smuk tanke. Og kigger man på månestenene, er det let at se, hvordan månens mystiske skær skinner igennem stenen. Månestenene indeholder månens energier, giver healing og balance, løfter ånden og bringer livet lys. Stenen er forbundet med den indre gudinde og symboliserer fertilitet og sensualitet.

Labradorit

Forandring Vilje Styrke

Når du skal vælge nye veje i livet eller prøve noget nyt, er labradoritten rette sten til opgaven. Som sten for forandring og transformation vil den få sin bærer sikkert igennem kursskiftninger og give styrke og udholdenhed. Bevar stenens glans ved at rense den regelmæssigt. Brug lunkent vand, mild sæbe og evt. en blød børste. Rens grundigt i vand, og tør stenen efterfølgende